Как се отглеждат стайни цветя

Много хора смятат, че отглеждането на цветя е доста трудоемка задача, но това съвсем не е така.  Всъщност има няколко неща, които трябва да знаете за цветята, за да бъдете сигурни, че ще отгледате у дома красиви растения, които ще впечатлят всеки, който ви дойде на гости.
На първо място трябва да знаете, че саксиите трябва да имат дупки отдолу. В повечето случаи саксиите за цветя от http://cvete.eu/ по магазини нямат дупки и трябва сами да пробиете няколко. След това на дъното на всяка една саксия трябва да се сложат малки камъчета, което се прави с цел пръстта да не сляга. Добре би било да смесите пръстта и със съвсем малко пясък.
Когато се наложи да пресадите дадено стайно цвете, защото ви се струва, че саксията вече му е малка, е абсолютно задължително да се консултирате с някого кога би било най-подходящо да го пресадите. По принцип повечето цветя се пресаждат през пролетта.
Разбира се, сигурни сме, че знаете, че всяко едно стайно цвете трябва да бъде поставено на място, където има достатъчно светлина. Не правете грешката да сложите цветята в някой тъмен ъгъл, тъй като това няма да им се отрази никак добре. цветя от cvete.eu
Нека поговорим и за поливането на цветята. Задължително е през летните месеци да поливате цветята само вечер, докато през есента и зимата е най-добре това да се случва сутрин. Разбира се, през лятото трябва да поливате всяко едно стайно цвете много често, което означава почти всеки ден. Би било добре също така да пръскате листата с вода, но отново повтаряме, че когато е горещо, това трябва да се случва само и единствено вечер.
Торенето също се отразява много добре на всички цветя, но през зимата то не е необходимо, защото растежът им е забавен.